Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

17 Οκτωβρίου 2012

Ηλεκτρονική απάτη μέσω web banking!!!


Όσο η τεχνολογία προχωρά, τόσο αυξάνονται και τα «ηλεκτρονικά» κόλπα που σκαρφίζονται οι διάφοροι επιτήδειοι προκειμένου να εισβάλλουν σε προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, να εξαπατούν και να κλέβουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών!!




«Συγχαρητήρια! Κερδίσατε χρηματικό έπαθλο…», «Το email σας κέρδισε £1,000,000.00», «Στείλτε το σε 20 φίλους σας αλλιώς θα έχετε κακοτυχία για 12 χρόνια», «Κερδίστε 500 δολάρια με δουλειά από το σπίτι σας» είναι μερικά από τα καθημερινά μηνύματα που εισβάλλουν σε προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις.
Μηνύματα που καλούν τους χρήστες να συμμετάσχουν σε έρευνες και να κερδίσουν χρήματα. Ακολουθώντας το link οδηγούνται σε μια σελίδα που περιέχει μια έρευνα ικανοποίησης πελατών. Υποβάλλοντας την έρευνα, κατευθύνονται σε μία άλλη φόρμα που ζητά να συμπληρώσουν τα πλήρη στοιχεία της πιστωτικής κάρτας, ώστε να γίνει η πληρωμή που τους έχουν υποσχεθεί. Αποτέλεσμα; Να χαθούν λεφτά από τους λογαριασμούς τους!!!
Δεν είναι όμως μόνο τα «πλαστά» όπως ονομάζονται μηνύματα,  από τα οποία ΠΡΕΠΕΙ να φυλάγονται οι χρήστες, σύμφωνα με στελέχη τραπεζών και στελέχη εταιρειών  ψηφιακής ασφάλειας.

Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι εξαπάτησης σήμερα είναι:

1)Phishing . Το phishing είναι η αποστολή πλαστών μηνυμάτων σε εκατομμύρια ηλεκτρονικές διευθύνσεις, στα οποία ο απατεώνας του κυβερνοχώρου υποστηρίζει ότι επικοινωνεί εκ μέρους κάποιας τράπεζας και ζητά από τον παραλήπτη του μηνύματος πληροφορίες σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες, τους λογαριασμούς και τα προσωπικά του στοιχεία.
Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε από το phishing:
-Πρώτον, ποτέ μία τράπεζα δεν θα ζητήσει μέσω mail ή ακόμη και τηλεφωνικά προσωπικά δεδομένα.
-Δεύτερον, ο χρήστης δεν θα πρέπει να πατάει σε διευθύνσεις που του προτείνονται (links) και αν… κάνατε φτάσει στο σημείο να μπει στην προτεινόμενη διεύθυνση , να ελέγχει αν ο πλοηγός (browser) δείχνει ότι η ιστοσελίδα είναι αυθεντική και κρυπτογραφημένη».

2)Πλαστές ιστοσελίδες. Οι πλαστές ιστοσελίδες που υποστέλλονταιαπό απατεώνες φαίνονται ολόιδιες με τις αυθεντικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικής τραπεζικής. Ο πελάτης εισάγει τα στοιχεία σύνδεσής του (PIN) και εκτελεί συναλλαγές αποκαλύπτοντας έγκυρους κωδικούς TAN. Κι ενώ ο πελάτης υποθέτει ότι εκτελεί μια νόμιμη συναλλαγή, ο απατεώνας χρησιμοποιεί τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για να διεξάγει παράνομες συναλλαγές εκ μέρους του. Αυτή η μορφή απάτης με τις πλαστές ιστοσελίδες ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο πρόσβασης του πελάτη σε αυτές. Μια μέθοδος είναι η χρήση παραπλανητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων που ενημερώνουν τον πελάτη για αλλαγή στο domain ή χρησιμοποιούν μια πλαστή διεύθυνση URL.
 

3)Trojan horse . Οι επιθέσεις Trojan horse (δούρειος ίππος) είναι παρόμοιες με τις επιθέσεις ιών Trojan horse στους υπολογιστές. Η διαφορά είναι ότι το Trojan horse επικοινωνεί με το δημιουργό του. Η μετάδοσή του είναι παρόμοια με τον κλασσικό τρόπο μετάδοσης ιών στους υπολογιστές. Όταν μολυνθεί ο υπολογιστής του πελάτη με Trojan horse, δεν κάνει τίποτα για να προσελκύσει την προσοχή του. Αντιθέτως, καταγράφει όλα όσα πληκτρολογεί και περιμένει έως ότου ο πελάτης συνδεθεί με την ιστοσελίδα της τράπεζας.

 
4)Skimming. Το skimming είναι η πιο "παραδοσιακή" μέθοδος των απατεώνων. Συνήθως εκτελείται σε δημόσιους χώρους με πρόσβαση στο Internet, όπως αεροδρόμια και Internet καφέ, Phone-Banking. Βάσει αυτής της μεθόδου, ο απατεώνας απλώς παραμονεύει τη στιγμή που ο πελάτης πληκτρολογεί τα στοιχεία σύνδεσής του και τα απομνημονεύει. Παρά το γεγονός ότι αυτή η μέθοδος δεν απαιτεί τη χρήση υψηλής τεχνολογίας, ο αριθμός των πλαστών ηλεκτρονικών τραπεζικών συναλλαγών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο.
 
Μεγάλη προσοχή λοιπόν και να θυμάστε πως δεν υπάρχουν δωρεάν 
 
 
 star.gr
 
πράγματα σε αυτή τη ζωή… ούτε και στην ψηφιακή!!!

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός