Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Νοεμβρίου 2012

Αλλάζει ο νόμος για τις μετεγγραφές των φοιτητών στους εφετινούς πρωτοετείς !!!

Αλλάζει ο νόμος για τις μετεγγραφές και το υπουργείο Παιδείας καταθέτει τις επόμενες ημέρες υπουργική απόφαση που θα αφορά μόνο τους εφετινούς πρωτοετείς σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ο νόμος για τις μετεγγραφές όμως θα μελετηθεί εκ νέου σε βάθος καθώς εφέτος, διαπιστώθηκαν...
κενά στην εφαρμογή του με τις δεκάδες τροποποιήσεις που γίνονταν στο θέμα των μετεγγραφών φοιτητών τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αλλαγές που θα θεσπιστούν γίνονται  με στόχο την  ανακούφιση των ελληνικών οικογενειών που υποφέρουν από την κρίση.
Έτσι σε συγκεκριμένες κατηγορίες πρωτοετών φοιτητών αυτής της χρονιάς, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα δοθεί η δυνατότητα να μετεγγραφούν το επόμενο εξάμηνο σε αντίστοιχο Τμήμα άλλου Ιδρύματος, προκειμένου να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους.
Τα κριτήρια επιλογής των υποψηφίων είναι τα παρακάτω:
-      Ένας υποψήφιος/α των ευεργετικών διατάξεων θα πρέπει να έχει εισόδημα ως 7.125 ετησίως ανά κεφαλή, ενώ το ποσό αυτό στις μονογονεϊκές οικογένειες διπλασιάζεται.
-      Θα ληφθούν υπόψιν κριτήρια όπως το αν ο υποψήφιος/α έχει αδελφή η αδελφό που να φοιτά ήδη σε ένα τμήμα της ανώτατης εκπαίδευσης και μπορεί να μετεγγραφεί στην ίδια πόλη και σε αντίστοιχου επιστημονικού αντικειμένου τμήμα μ αυτό που πέρασε αρχικά.
-      Κοινωνικά κριτήρια (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, ορφανοί κλπ)
-      Αξιολογικά, καθώς θα ληφθεί υπόψιν ο βαθμός εισαγωγής στο τμήμα υποδοχής του κάθε υποψήφιου/ας.

Παράλληλα καθιερώνεται από εφέτος η έκτακτη εξεταστική, καθώς οι φοιτητές επι πτυχίω θα μπορούν να δώσουν κάποια μαθήματα που «χρωστούν» ώστε εάν το θέλουν να τελειώσουν νωρίτερα και πιο ευέλικτα τις σπουδές τους. Έτσι, οι επί πτυχίω φοιτητές να συμμετέχουν σε έκτακτη εξεταστική περίοδο τον Φεβρουάριο του 2013, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, λίγους μήνες νωρίτερα.

Ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος είπε σχετικά στη Βουλή  ότι ήδη έχει αυξηθεί ο αριθμός των δωρεάν σιτιζόμενων φοιτητών από τη Φοιτητική Μέριμνα από τους 57.000 στους 70.000.

«Ο στόχος μας»είπε ο υπουργός  «είναι το 2013 να σιτίζονται δωρεάν 90.000 φοιτητές, προκειμένου να καλύψουμε τι αυξημένες ανάγκες. Αντίστοιχη είναι και η προσπάθειά μας σε ό,τι αφορά στη στέγαση των φοιτητών.
Γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο δεν λύνουμε τα πολλά και μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια. Αυτά τα κοινωνικά μέτρα μπορούμε, όμως,  να λάβουμε αυτή τη στιγμή, προκειμένου να μειώσουμε τα οικονομικά βάρη, εκείνων που υφίστανται σε μεγαλύτερο βαθμό τις συνέπειες της κρίσης, και να βοηθήσουμε τους φοιτητές να ολοκληρώσουν  τις σπουδές τους».




Πηγή.... fimotro

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός