Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

28 Νοεμβρίου 2012

Εγωισμός | Είμαστε το κέντρο του κόσμου, όχι το κέντρο του κόσμου μας !!!

           Εγωιστής, μια λέξη σκληρή αλλά συνάμα μια "απτή" πραγματικότητα. Αυτή θα μπορούσε να ήταν ο τέλειος χαρακτηρισμός για το 80% των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής ή φύλου. Όλοι είμαστε εγωιστές, άλλοι λίγο άλλοι πολύ, ενώ άλλοι το παραδέχονται και άλλοι όχι. 
           Ο εγωισμός πολλές φορές έχει είτε κακές είτε καλές επιπτώσεις στις σχέσεις των ανθρώπων , και δεν θα έπρεπε να θεωρείται κατακριτέος!Πόσες φορές και αν έχουμε κάνει λάθη στην ζωή μας, λόγω ενός εγωισμού ? και πόσες ακόμα έχουμε πει την φράση "ευτυχώς, που είμαι τόσο εγωιστής/εγωίστρια."
           Ο εγωισμός, δείχνει δυναμικότητα, καθρεφτίζει έναν άνθρωπο που ξέρει τι θέλει από την ζωή του, δεν είναι ευάλωτος στο να γίνει υποχείριο άλλων, και υποστηρίζει τον εαυτό του , πραγμα που σημαίνει ότι πιστεύει σε αυτόν!!!Σε καμία περίπτωση δεν επιβραβεύουμε την "φιλαυτία"...!!!
Είναι κατακριτέο, λοιπόν  το να πιστεύει κάποιος στον εαυτό του?? 
          Αν κοιτάξει κάποιος την αρνητική του πλευρά θα μπορούσε να παρομοιάσει τον "εγωισμό" ως ένα "διπλό παραμορφωτικό φακό" που μεγεθύνει τους εαυτούς μας, και συρρικνώνει τους άλλους. Είναι ένδειξη φτωχής καρδιάς, και πνεύματος, καθώς δεν παύει στιγμή να έχει τις ρίζες του στα ένστικτά μας !
            Όπως όλα, όμως στην ζωή έχουν ένα μέτρο, έτσι και σε αυτό ταιριάζει η έκφραση "παν μέτρον άριστον"! Ο εγωισμός χρειάζεται στην ζωή ενός ανθρώπου, αλλά εφόσον υπάρχει σε ανεκτά επίπεδα.
Παρόλα αυτά και το αντίθετο του "εγωιστή", ο "αλτρουιστής" δεν είναι το ιδανικό!!! Ο χαρακτηρισμός αυτός προσδίδεται σε ένα άνθρωπο που "αυταπαρνείται" τον εαυτό του, και "αυτοθυσιάζεται" για τους άλλους !!!
            Οι ισορροπημένες σχέσεις απ' ότι μπορούμε να συμπεράνουμε , δεν θα ήταν καλό να περιλαμβάνουν ούτε τον ένα χαρακτηρισμό, αλλά ούτε και τον άλλο. Μήπως το ιδανικό, θα ήταν το "φιλανθρωπικό ενδιαφέρον για τον εαυτό μας" ? Δηλαδή, η ύπαρξη του αυτοσεβασμού, και η απαραίτητη αυτοκυριαρχία, ως απαραίτητο εφόδιο για την "ζωή", σε συνδυασμό και με το ενδιαφέρον για την ομήγυρη.
             Παρόλα αυτά κανείς δεν είναι τέλειος, ο καθένας είναι διαφορετικός, και αυτό είναι που κάνει τους ανθρώπους να ξεχωρίζουν ! Σκεφτείτε ένα κόσμο, γεμάτο ίδιους, "τέλειους" ανθρώπους... πιστεύετε πως θα ήταν το ιδανικό???

Clikare

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός