Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

17 Φεβρουαρίου 2013

Δε θα εισάγονται φοιτητές στις αστυνομικές σχολές για δύο χρόνια!

Για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014- 2015
«Κλειστές» θα παραμείνουν για τα δύο επόμενα χρόνια οι σχολές της Αστυνομίας, όπως αναφέρεται στην τροπολογία που πέρασε χθες και ουσιαστικά επισημοποιεί τα όσα είχαν διαρρεύσει με την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. 



Πλέον οι πιο δημοφιλείς σχολές στα μηχανογραφικά των πανελλήνιων εξετάσεων, βάζουν προσωρινά «λουκέτο», ενώ με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων δηλαδή Δημόσιας Τάξης και Οικονομικών, θα αποφασίζεται ο αριθμός των εισακτέων που θέλουν να φοιτήσουν στις σχολές Αξιωματικών της Αστυνομίας. 


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η τροπολογία «στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του δημοσιονομικού ελλείμματος και της συγκρότησης των δημοσίων δαπανών, κατά το μέρος που αφορά την Ελληνική Αστυνομία, προβλέφθηκε πρόσφατα, μεταξύ άλλων, η μη εισαγωγή ιδιωτών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, για τα ακαδημαϊκά έτη 2013-2014 και 2014- 2015».
Αξίζει να τονισθεί ότι κάθε χρόνο το 40% των εισακτέων στις σχολές της Αστυνομίας προέρχονταν από ήδη υπηρετούντες στο Σώμα που επιθυμούσαν να γίνουν αξιωματικοί οι οποίοι και εισάγονταν στο Γ’ εξάμηνο. Για παράδειγμα, το 2012 εισήχθησαν 512 άτομα σε κάθε έτος και αναλογικά το 40% ήταν εν ενεργεία χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί που ήθελαν να γίνουν αξιωματικοί. Εκείνο που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι ποια θα είναι η τύχη των εργαζομένων, αυτών που υπηρετούν σε διάφορα πόστα και ειδικά το εποχικό προσωπικό (μάγειροι, καθαρίστριες κ.λ.π.) και απασχολούνται στις σχολές της Αστυνομίας.



Πηγή.... protothema.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός