Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

10 Οκτωβρίου 2014

Απλώς ο δικός σου δεν σε γουστάρει – Δες τα σημάδια!


Κάποιες φορές όταν γνωρίζουμε κάποιον και μας αρέσει, είναι εύκολο να αγνοήσουμε τα προειδοποιητικά σημάδια και να παραλείψουμε το γεγονός ότι μπορεί τα αισθήματά του να μην είναι αμοιβαία. 


Αν λοιπόν καταφέρουμε να συγκεντρωθούμε για λίγο στις πράξεις του, αντί στο χαριτωμένο κωλαράκι του, και στα πράγματα που ΔΕΝ λέει και ΔΕΝ κάνει, θα μπορέσουμε εύκολα να αντιληφθούμε πότε ένας άντρας δεν ενδιαφέρεται.
Όλες μας χρειαζόμαστε συχνά πυκνά ένα reality check, εγώ έκανα το δικό μου πρόσφατα, απο το οποίο σας παραθέτω τα μαθήματα-παθήματά μου. Όπως καταλαβαίνετε μιλάω στον εαυτό μου, πολλές φορές το κάνω και φωναχτά, αλλά διαπίστωσα ότι με βοηθάει να τα γράφω στο να τα θυμάμαι καλύτερα…
1. Προτιμάει να είναι φίλος σου
Μπορεί να το τονίσει από την αρχή της γνωριμίας ή λίγο μετά… “Γιατί, φίλοι δεν είμαστε;”, μπορεί να ρωτήσει. Όσο αθώα κι αν το θέσει, ή ακόμα κι αν ακουστεί ότι ειπώθηκε τυχαία, η έννοια της φιλίας είναι σχεδόν ταυτόσημη με την ανεξαρτησία.

Δίχως δεσμεύσεις από κανέναν και σε τίποτα, μπορεί πιο εύκολα να σε κρατάει σε ελεγχόμενη απόσταση, πράγμα το οποίο τον βολεύει για να πράττει κατά το δοκούν.
2. Καθόλου ή μόνο σεξ
Ναι, ναι! Θα τα βάλω αυτά τα δύο μαζί, γιατί στην ουσία το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό. Μια σχέση δίχως προοπτική θα έχει είτε ελάχιστη οικειότητα, είτε μόνο σεξ (σερβιρισμένο ίσως με λίγη σάλτσα) και κυρίως όταν είναι υπό την επήρρεια αλκοόλ ή όταν δεν έχει άλλη καβάντζα (είναι αυτό τώρα ελληνική λέξη; Ποιον κακομεταφράσαμε πάλι;).

Στην ουσία, σε χρησιμοποιεί όποτε είναι βολικό, αλλά είναι σίγουρο ότι θα μπεις σε δεύτερη μοίρα αν εμφανιστεί καινούριο πρόσωπο και μάλιστα ‘θα-έπρεπε-να-ήξερες-ότι-αυτή-η-σχέση-ήταν-καθαρά-σεξουαλική’.
Στην πραγματικότητα, ένας σίγουρος τρόπος για να καταλάβεις τα αληθινά του συναισθήματα είναι να εξετάσεις τον τρόπο που συμπεριφέρεται μετά το σεξ. Αν τυχαίνει να είναι συνέχεια βιαστικός να φύγει ή τον παίρνει ο ύπνος αμέσως με το που ακουμπάει το κεφάλι του στο μαξιλάρι, τότε έχεις την απάντησή σου.
Το ίδιο ισχύει κι αν κοιμάται σπίτι σου, αλλά βάζει το ξυπνητήρι να χτυπήσεις στις
7.30 το πρωί τις Κυριακής, για να προλάβει να κάνει τις προγραμματισμένες του
δουλειές.

Αν σε καλεί μόνο αργά την νύχτα ή/και δεν έχετε πει ποτέ ‘καλημέρα’ στο κρεβάτι, οι κλήσεις του ονομάζονται ‘booty calls’ και δεν χρίζουν καμίας ιδιαίτερης αξίας ή σημασίας, μπορείς να τις αγνοήσειες και να πέσεις πάλι για ύπνο.
3. Απουσιολόγιο
Όταν κάποιος δεν πολυγουστάρει, εξαφανίζεται συχνά και για μακρά διαστήματα, χωρίς κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία. Μάλιστα μπορεί να αντιδράσει αρνητικά στις όποιες σχετικές ερωτήσεις σου. Αν δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να το συζητήσει κι απαντάει με αοριστίες ή μισόλογα είναι γιατί θέλει να τον δεις ως ‘ελεύθερο σκοπευτή’ (ή ‘ελεύθερο κι ωραίο’ όπως λέγαν οι παλιοί, αλλά επειδή μπορεί να είναι και μπάζο εδώ που τα λέμε είπα να το αλλάξω λιγάκι).

Πρόσφατα διαπίστωσα, ότι η απουσία δικαιολογιών δεν ισχύει σε όλες τις εκδόσεις των ‘αδικαιολόγητων απουσιών’. Μπορεί να υπάρχουν δικαιολογίες, αλλά αν αυτό ισχύει, τότε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πολλές (εώς πάρα πολλές), οι κοινώς ονομαζόμενες ‘πίπες’.
4. Πρωτοβουλία – Δισταγμός, σημειώσατε 0-1
Άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι ντροπαλοί, άλλοι ότι φταίνε οι γυναίκες που παίρνουν τόσες πολλές πρωτοβουλίες από μόνες τους, κι άλλοι απλά δεν λένε τίποτα, γιατί δεν είναι καλοί στα ψέματα.

‘Ενας άντρας διστάζει να πάρει πρωτοβουλία γιατί φοβάται ότι αυτό θα σε ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο ενώ αυτός προσπαθεί διακριτικά να κρατήσει την απόστασή του. Έτσι όλα θα εξαρτηθούν από εσένα και δική σου συμπεριφορά. Από την στιγμή που δεν ενδιαφέρεται και πολύ να σε ικανοποιήσει εσένα προσωπικά ή τις επιθυμίες σου, θα προτιμήσει να το αφήσει, όλο το παιχνίδι, πάνω σου. Με αυτόν τον τρόπο δεν αισθάνεται καμία υποχρέωση να ανταποκριθεί στις κινήσεις σου.
(Επειδή τελευταία έχει μεγάλο σουξέ η προσέγγιση ‘κάνω-σερβίς-πετάω-το-μπαλάκι-και-μετά-κατευθείαν-μεταβολή-και-πίσω-στα-ντους’ , στο εξής όποιες προτάσεις για τένις ή πινγκ-πονγκ θα απορρίπτονται αυτομάτως. Μόνο squash παίζουμε… κι αυτό αν είναι καλά φουσκωμένο το μπαλάκι! Επίσης δεν παίζουμε ‘πόρτες’ ούτε ‘φεύγα’, αν δεν παίξουμε πρώτα ‘πλακωτό’.)
5. Κυνηγητό
Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο το ποσοστό των γυναικών που απολαμβάνουν να βρίσκονται στη θέση του κυνηγού, αλλά όπως και να’χει, σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι αν αυτός δεν κάνει καμία προσπάθεια. Όταν ισχύει αυτό, θα το καταλάβεις γιατί θα αισθάνεσαι ξαφνικά σαν την Ζήνα, The Warrior Princess….στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Θα καταλάβεις επίσης ότι υπάρχει έλλειψη αμοιβαιότητας, όταν νιώσεις σαν χαλασμένο φανέρι πεζών, κολλημένο στον ‘Γρηγόρη’… Εσύ εκπέμπεις πράσινο φως, δίνεις σημάδια, κάνεις κινήσεις με τα χέρια, καμιά φορά κάνεις κι εκείνον τον ενοχλητικό θόρυβο (νιαουρίζοντας) κι ο άλλος κάθεται απέναντι και χάσκει….
(Να κουβαλάω πάντα μαζί μου, ένα μπουκαλάκι Ούζο 12, από αυτό που ‘σε περνάει απέναντι’….κι όταν τον ξαναδώ του το σκάω στο κεφάλι, μήπως η διαφήμιση λέει αλήθεια και πιάσει;! Τα αφρόλουτρα δεν έκαναν δουλειά, ούτε το αποσμητικό, ίσως η απάντηση βρίσκεται όντως στο αλκόολ κι όσο υπάρχει αλκόολ να υπάρχει ελπίδα…)
Εσύ προσπαθείς να σπρώξεις μια κατάσταση και καταλήγεις να κάνεις πάντα την πρώτη κίνηση, ενώ αυτός αδιαφορεί. Θα είναι ικανοποιήμενος με αυτό το διακανονισμό και θα αντιδράει ή θα ανταποδίδει μόνο όποτε τον βολεύει.
6. Μετά το χαρακτηριστικό ήχο, παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας (Μπιπ!)
Αυτό πια είναι φως φανάρι… ‘Να Λόλα, ο ‘Σταμάτης’!', γιατί κανείς δεν είναι συνέχεια υπερβολικά απασχολημένος για να δει κάποιον που τον ενδιαφέρει. Όταν κάποιος είναι ‘πολλά-βαρύ’ τον περισσότερο καιρό και δεν έχει χρόνο να σε δει ή να σου τηλεφωνήσει, στέλνει στην ουσία ένα βαρύγδουπο μήνυμα (υποσυνείδητα κι όχι στο κινητό σου, γι΄αυτό σταμάτα να το τσεκάρεις και να ξαναδιαβάζεις τα παλιά σας μηνύματα), το οποίο λέει ότι δεν θέλει να δημιουργήσει χρόνο στη ζωή του για σένα. Ακόμη λέει ότι οτιδήποτε άλλο κάνει είναι πιο σημαντικό κι ενδιαφέρον από το να περάσει χρόνο μαζί σου. Λέει κι άλλα το μήνυμα που δεν θέλω να στα διαβάσω τώρα…

Θυμίσου όμως, όταν τα μηνύματα που ανταλλάσσετε μοιάζουν πιο πολύ με λίστες από όλα τα πράγματα που έχει να κάνει στο γραφείο, στο σπίτι, τα χόμπις του, τα προγράμματα που παρακολουθεί στην τηλεόραση, τις εφημερίδες που πρέπει να διαβάσει, τα ψώνια που αναβάλει εδώ και τόσο καιρό και τώρα φυσικά ήγγικεν η ώρα… , αυτό σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται… ούτε καν για σεξ!
Το ότι σου τσαμπουνάει δεκάδες δικαιολογίες το δευτερόλεπτο, δεν σημαίνει ότι ενδιαφέρεται να μην τον παρεξηγήσεις. Η λίστα είναι μεγάλη κι ατελείωτη, γιατί απλά προτιμάει να κάνει οτιδήποτε άλλο από το να περάσει χρόνο μαζί σου, και μάλλον είναι πολύ ευγενικός για να στο πει στα ίσα. Ή θα προτιμούσε να το παίζει φίλος σου, για να σε έχει από κοντά, μην τυχόν και χρειαστεί καμιά ‘ένεση αυτοπεποίθησης’, επίσης γνωστή κι ως αρπαχτή.
7. Παραφωνία λόγων και πράξεων
Αν κάποιος ξεχνάει να σε πάρει τηλέφωνο, ή να απαντήσει σε ένα μήνυμα και γενικώς άλλα λέει κι άλλα κάνει, σίγουρα δεν ανησυχεί πολύ να κρατήσει τον λόγο του απέναντί σου, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι δεν τον πολυενδιαφέρει τι άποψη θα σχηματίσεις για αυτόν. Με το να μην κρατάει τις υποσχέσεις του, σε κρατάει σε απόσταση, αφοπλίζοντας τις όποιες προσδοκίες σου.

Ονομάζω αυτήν την τακτική ‘άλλα-λόγια-να-αγαπιόμαστε’, και την συμπεριφορά του άλλου ‘αλαλούμ’.
8. Περίγυρος
Αν κάποιος σε γουστάρει, θέλει να σε γνωρίσει όχι μόνο στους φίλους του και την οικογένειά του, αλλά και στους γνωστούς του! Για να έχουν το νου τους, να μην σε πλησιάσουν…

(Στις μέρες μας, η ανανέωση της κατάστασης σχέσης στο Facebook θεωρείται από πολλούς ένα είδος πιστοποιητικού σχέσης. Μια δημόσια παραδοχή που φέρει έναν αέρα επισημοποίησης.)
9. Αυτός κι οι φίλες του
Σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεχωρίσουμε πότε οι φίλες του είναι πραγματικές και πότε πρόκεται απλά για άλλες γυναίκες, από ότι να διαβάσουμε όλα τα παραπάνω σημάδια στην συμπεριφορά ενός άνδρα, για αυτό δεν θα επεκταθώ πολύ πάνω στο ζήτημα, αλλά αντιθέτως θα είμαι πολύ συγκεκριμένη.

Όσο φιλικός και κοινωνικός κι αν είναι κάποιος, όταν ο φιλικός του κύκλος αποτελείται κυρίως από γυναίκες, είναι είτε γυναικάς που χρειάζεται συνεχής ή έστω συχνή αυτοεπιβεβαίωση (για αυτό κρατάει το ‘χαρέμι’ του κοντά), είτε αισθάνεται γενικά πιο άνετα με τις γυναίκες. Η πρώτη περίπτωση είναι αυτό που είναι…
Την προσοχή σας χρειάζεται η δεύτερη περίπτωση, διότι μπορεί να έχετε ήδη παρερμηνεύσει το φιλικό του ενδιαφέρον ως ερωτικό. Αυτός μπορεί να σας αντιμετωπίζει με άνεση μεν (χαίρεσαι εσύ!), αλλά ομοίως δε με όλες τις άλλες γυναίκες στην ζωή του (μην χαίρεσαι!)…
Θα το καταλάβεις γιατί θα στο πει. Πολύ απλά και χαλαρά θα μιλάει σε σένα (ή μπροστά σου) για άλλες γυναίκες. Αν μάλιστα αρχίσει ευθαρσώς να κάνει και συγκρίσεις, τότε είναι που αγγίζει τα όρια της ασέβειας…
(Ενώ δεν θέλω να σου υπαγορεύσω τι να κάνεις αν σου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο, θα σε παρακαλέσω θερμά να κάνεις το πρώτο πράγμα που θα σου’ ρθει στο μυαλό, ακόμα κι αν είναι η ίδια σκέψη που έκανες την τελευταία φορά και τελικά κώλωσες.)
10. Αποφυγή δέσμευσης
Όταν όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά επ’αορίστου χρόνου, σίγουρα δεν υπάρχει καμιά ‘φωτιά στα μπατζάκια μας’. Και χωρίς ‘φωτιά στα μπατζάκια μας’, τα παντελόνια δεν κατεβαίνουν. ‘Ασε κι έχει κρύο, άδικα θα πουντιάσουν τα μπουτάκια μου.

Φυσικά, αυτό δεν μπορείς να το κρίνεις από την αρχή, ο καθένας μας έχει διαφορετική αίσθηση του κινδύνου και με βάση αυτήν την αντίληψη διαλέγουμε την ταχύτητα με την οποία κινούμαστε. Δεκτόν, αλλά όταν δεν δεσμεύεται ούτε για-ένα-σινεμά-διάλεξε-εσύ-την-ταινία-κάποια-στιγμή-μες-την-επόμενη-βδομάδα-ή-όποτε-σε-βολεύει-εσένα-καλύτερα, παράτα το. Ούτε μέλλον υπάρχει, αλλά ούτε και παρόν.





 Πηγή.. paralogo.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός