Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

14 Νοεμβρίου 2013

Έδωσαν τα χέρια για συνεργασία Παν.Πελοποννήσου και CERN στην Τρίπολη...! (Βίντεο)

Το πρώτο βήμα για τη συνεργασία μεταξύ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ερευνητικό κέντρο του Cern πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, όπου φοιτητές και εκπαιδευτές ενημερώθηκαν για τις ερευνητικές δράσεις του κέντρου μέσα από μια παρουσίαση που έκανε ο Εμμανουήλ Τσεσμελής (εκπρόσωπος του CERN).
Μέσα από αυτή τη συνεργασία προβλέπεται αφενός η παροχή γνώσης στο Πανεπιστήμιο, καθώς το κέντρο καινοτομεί σε θέματα έρευνας και τεχνολογίας και αφετέρου φοιτητές του Πανεπιστημίου να εκπαιδευτούν για κάποιο χρονικό διάστημα και να παρακολουθήσουν από κοντά τις έρευνες στο Cern.
Ο Ε. Τσεσμελής αναφέρθηκε και στη μεγάλη ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς, από το Cern, το οποίο πρόκειται για ένα μποζόνιο που δίνει τη δυνατότητα να εξηγήσει από που προέρχεται η μάζα όλων των σωματιδίων και γιατί διαφέρει από σωματίδιο σε σωματίδιο.
Η ανακάλυψή του εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της δημιουργίας του σύμπαντος λύνοντας θέματα, στη θεωρία της μεγάλης έκρηξης, αμέσως μετά τα πρώτα κλάσματα του δευτερόλεπτου της γέννησης του σύμπαντος. Η ανακάλυψη αυτή βραβεύτηκε με Νόμπελ.
Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου εκτός του ότι γέμισαν με την μεγάλη τους συμμετοχή το αμφιθέατρο, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις που έγιναν και έθεσαν μάλιστα και ερωτήματα, που αφορούν στη φυσική και την τεχνολογία.
 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!

 



 Πηγή...kalimera-arkadia.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός