Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

4 Δεκεμβρίου 2013

Το αγγλικό πρωινό «μειώνει» τα κιλά

Η πρωτεΐνη καταπολεμά τα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας
Ουάσινγκτον
Ένα… αγγλικό πρωινό – όσο περίεργο και αν φαίνεται – θα μπορούσε να συμβάλλει στην απώλεια παραπανίσιων κιλών, εκτιμούν αμερικανοί επιστήμονες.





Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη πρόγευμα θα ήταν δυνατόν, σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες και τις πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τα τσιμπολογήματα και τις «κρίσεις» πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αντίθεση με τα δημητριακά χαμηλών λιπαρών και τα φρούτα, η κατανάλωση τροφών όπως τα λουκάνικα, τα αβγά και το μπέικον για πρωινό, περιορίζει την όρεξη και άρα τις θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά τους επιστήμονες.

Η επιτυχημένη δίαιτα από την πρωτεΐνη φαίνεται;

Στο πλαίσιο της «λαχταριστής» δοκιμής τους, έλαβαν μέρος γυναίκες ηλικίας 18-55 ετών. Οι εθελόντριες μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες: στην πρώτη δόθηκε μόνο ένα ποτήρι νερό. Στις άλλες δύο ομάδες, προσφέρθηκε πρωινό 300 θερμίδων και ίσης περιεκτικότητας σε λιπαρά και φυτικές ίνες, διαφορετικής όμως πρωτεϊνικής περιεκτικότητας. Το πρωινό της μιας ομάδας περιελάμβανε 39γρ. πρωτεΐνης, τη στιγμή που εκείνο της άλλης περιελάμβανε 30γρ. πρωτεΐνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχουσες που είχαν καταναλώσει το ενισχυμένο πρωτεϊνούχο πρωινό, παρέμεναν χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με όσες είχαν καταναλώσει πρωινό με μικρότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ίση περιεκτικότητα σε λιπαρά και φυτικές ίνες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί είδαν ότι περίπου 35γρ. πρωτεΐνης στο πρωινό – ποσότητα αντίστοιχη με μια ομελέτα με τέσσερα αβγά ή με δύο λουκάνικα ή με μια φέτα μπέικον – βοηθούσε στο «κούρδισμα» της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Η κατανάλωση ενός πρωτεϊνούχου πρωινού, φάνηκε να βελτιώνει τον έλεγχο της όρεξης, γεγονός που θα μπορούσε να προστατεύσει τις γυναίκες από τα “επικίνδυνα” τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Κέβιν Μάκι. 






 Πηγή....tovima.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός