Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

7 Δεκεμβρίου 2013

Πως το status σου στο Facebook δείχνει αν είσαι ψυχοπαθής


Όλοι στο Facebook προσπαθούμε να προβάλλουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Πολλές φορές όμως τα posts μας και τα status updates μας δέιχνουν ανασφάλειες και ψυχολογικά προβλήματα.


Ειδικοί Σουδοί επιστήμονες λοιπόν μπόρεσαν τώρα να επιβεβαιώσουν αυτό που υποπτευόμασταν από την αρχή. Πως αυτά που γράφουμε στο Facebook είναι ενδεικτικά του χαρακτήρα μας και των ψυχολογικών προβλημάτων που όλοι λίγο πολύ έχουμε.

Στην έκθεση τους με τίτλο "The dark side of Facebook: Semantic representations of status updates predict the Dark Triad of personality”, ο καθηγητής Sverker Sikström του Πανεπιστημίου Lund και ο Danilo García της Ακαδημίας Sahlgrenska, μιλούν για την Σκοτεινή Τριάδα των θεμάτων που συναντούν στα posts των ανθρώπων στο Facebook. Δηλαδή ναρκισσισμός, ψυχοπάθεια και μακιαβελισμός. Αυτά τα τρία στοιχεία διακρίνονται αν στα posts υπάρχουν έντονα η αυτοπροβολή, η συναισθηματική απομάκρυνση, η επιθετικότητα και η διπλοπροσωπία.

Για την έρευνα τους, οι Σουηδοί επιστήμονες πήραν ως δείγμα 304 Αμερικανούς οι οποίοι έδωσαν άδεια να μελετηθούν τα status τους και τα posts τους. Από αυτά, ο García και ο Sikström, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που μελετά την σημασιολογία κάθε λέξης, μπόρεσαν να μελετήσουν αυτά που έγραφαν οι εθελοντές, για θέματα όπως πορνογραφία, πορνεία και αποκεφαλισμό.

Το ενδιαφέρον είναι πως ενώ τα αρνητικά του χαρακτήρα φαίνονται σε κάτι που γράφουμε, το ίδιο δεν ισχύει και για τα θετικά του χαρακτήρα μας όπως η κοινωνικότητα και η ευσυνειδησία.

Οι ειδικοί λοιπόν μας συμβουλεύουν να μην καυχιόμαστε στο Facebook και να μην χρησιμοποιούμε πολύ την λέξη εγώ στα status και στα posts μας.









Πηγή...tro-ma-ktiko.

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός