Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

17 Φεβρουαρίου 2014

''' Μιλάει το ουίσκι'' Απάντησε ο Κλούνεϊ στον δήμαρχο Λονδίνου για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα..!

Μπορεί να καθυστέρησε λίγο να απαντήσει στις προκλητικές δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον, που συνέκρινε τον Τζορτζ Κλούνεϊ με τον Χίτλερ, μετά τις δηλώσεις του σταρ για το δίκαιο αίτημα επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα, όμως, ο κινηματογραφικός αστέρας απάντησε με καυστικό χιούμορ.

 Eίπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις δηλώσεις του δημάρχου:«Είμαι μεγάλος οπαδός του δημάρχου και είμαι σίγουρος ότι ο αξιότιμος φίλος μου δεν είχε καμία πραγματική πρόθεση να με συγκρίνει με τον Χίτλερ. Θα το αποδώσω σε μια μεγάλη σχετικά δόση υπερβολής μετά την κατανάλωση μερικών ποτηριών ουίσκι. Έχω βρεθεί στην ίδια θέση μία ή δύο φορές, γι' αυτό δεν κρατώ καμιά κακία».
Πρόσθεσε εμπεριστατωμένα και φανερώνοντας πως ασχολήθηκε εντατικά με το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα: «Όταν πρόκειται για πραγματικά γεγονότα, κι όχι φανταστικές ιστορίες, το μόνο που χρειάζεται να κάνει κάποιος είναι να εξετάσει τις αποφάσεις της UNESCO τις οποίες επικυρώνουν όλες οι πλευρές. Ένα έθνος που έχει καταλάβει ένα άλλο δεν μπορεί να πουλήσει την εθνική κληρονομιά της χώρας που κατακτά.
Το σημαντικό είναι πως τα γλυπτά του Παρθενώνα αποκολλήθηκαν διά της βίας από το μνημείο από τους Τούρκους κατακτητές και πουλήθηκαν. Ήταν ένα ενιαίο μνημείο που έσπασε σε κομμάτια. Θα ήταν σαν να γινόταν κομμάτια το άγαλμα του Δαβίδ και το κεφάλι να πωλούνταν στην Αγγλία, το χέρι στο Βατικανό και ο κορμός του στο Met».
Και κατέληξε: «Υπάρχουν πολλά κομμάτια από αυτό το μνημείο σχεδόν σε κάθε χώρα και η συζήτηση για την επιστροφή τους θα έπρεπε γίνει σε κάθε μια εξ αυτών. Το καλύτερο όμως θα ήταν να αρχίσει η συζήτηση από το μέρος όπου υπάρχουν τα πιο εμφανή αντικείμενα. Όταν ρωτήθηκαν σε δημοσκόπηση οι Βρετανοί, τάχθηκαν συντριπτικά υπέρ της επιστροφής τους. Ο υπόλοιπος κόσμος ακολουθεί το παράδειγμά τους. Αν θέλουμε να μιλάμε με γεγονότα. Αυτά είναι τα γεγονότα. Αλλά ίσως είναι πιο εύκολο να με συγκρίνει με τον Χίτλερ».

Πηγή: iefimerida.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός