Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

25 Φεβρουαρίου 2014

"Μάγκας" πιλότος σώζει Mirage 2000 με σβηστό κινητήρα!


 Μια ανάσα από την βάση του, πάνω από την Λάρυμνα, έσωσε το αεροσκάφος του Μιράζ 2000 - αλλά και την ζωή του που κινδύνευε- ένας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που υπηρετεί στην 114 Π.Μ. στην Τανάγρα.


 



 
Ήταν η εμπειρία και η ψυχραιμία του υποσμηναγού Β.Τ. που τον έβγαλε από μείζονα κίνδυνο, όταν κατά την διάρκεια εκπαιδευσής του με άλλον συνάδελφό του σε αερομαχίες στα 18.000 πόδια, ο κινητήρας του Μιράζ 2000 παρουσίασε κάθετη αύξηση θερμοκρασίας και πτώση στροφών, εξαναγκάζοντας τον να τον σβήσει.

Ο υποσμηναγός, που έχει 500 ώρες πτήσης στον τύπο όπου υπηρετεί από το 2008, έκανε με ψυχραιμία την προβλεπόμενη διαδικασία να επαναφέρει τον κινητήρα σε λειτουργία και σε λίγο προσγειώθηκε ασφαλής στην βάση της Τανάγρας

Ο Υπουργός Άμυνας κ Δημήτρης Αβραμόπουλος που ενημερώθηκε αμέσως από τον Αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ε. Τουρνά για το συμβάν, κάλεσε τον Διοικητή της Μοίρας και ζήτησε να μιλήσει με τον χειριστή. Αφου τον ρώτησε πως είναι από πλευράς υγείας και ήθικού του, του έδωσε συγχαρητήρια και του ζήτησε να μεταφέρει την αγάπη του και στους γονείς του.







Πηγή... .onalert.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός