Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

3 Μαρτίου 2014

''Επέλαση'' Οι Ρώσοι πήραν 12 πόλεις... της Ουκρανίας χωρίς πόλεμο...! ( Χάρτης & Βίντεο )



Η Κριμαία το πρώτο «κάστρο» που πέφτει στα χέρια της ρωσικής κυριαρχίας, αφού πλεον ελέγχεται στρατιωτικά και επίσημα από εκείνη. Μάλιστα σήμερα το πρωί, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, έκανε δηλώσεις σε ραδιόφωνο της χώρας του λέγοντας: «Κρατάω την ελπίδα ότι θα σταματήσει η στρατιωτική επέλαση».  



Την ίδια ώρα τα ρωσικά ΜΜΕ δημοσιεύουν χάρτες με τις περιοχές τις οποίες έχουν«καταλάβει» υψώνοντας τη ρωσική σημαία. Συγκεκριμένα ο χάρτης αυτός θέλει δώδεκα πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας να έχουν πέσει στα χέρια της Ρωσίας. 
Ενώ, ο Τζοσ Κόεν, Αμερικανός αναλυτής και πρώην αξιωματούχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, έγραψε στο The Moscow Times τους φόβους του για τα επόμενα βήματα του Πούτιν: «Αφού ο Πούτιν θεμελίωσε τον έλεγχο στην Κριμαία φαίνετια ότι τώρα θα αρχίσει να προωθεί στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία».

«Και ενώ οι αναλυτές της Δύσης, ακόμη και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προβλέπουν ότι ο Πούτιν δεν θα κάνει πόλεμο στην Ουκρανία, εντούτοις δεν κατανοούν την στρατηγική του», προσθέτει ο Κοέν. «Για την Ρωσία η Ουκρανία είναι ό,τι η Ταιβάν για την Κίνα: Μια ζωτική δίοδος την οποία δεν μπορεί να χάσει. Επίσης, για τη Ρωσία η Ουκρανία είναι γενέθλιος τόπος του ρωσικού πολιτισμού. Η ιδέα μιας ελεύθερης Ουκρανίας η οποία θα στραφεί προς τη Δύση αποτελεί ανάθεμα για τον Πούτιν. Πολλοί Ρώσοι μιλούν για την Ουκρανία λέγοντας «Η μικρή Ρωσία». Αυτό γίνεται πιο κατανοητό αν θυμηθούμε τι είχε πει ο Πούτιν στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους το 2008: «Δεν καταλαβαίνεις Τζορτζ ότι η Ουκρανία δεν υπήρξε ποτέ κράτος. Τι είναι η Ουκρανία; Ορισμένα κομμάτια της είναι στη δυτική Ευρώπη αλλά τα περισσότερα εδάφη της είναι δώρο από εμάς».


Αυτός είναι ο χάρτης με τις δώδεκα πόλεις που οι Ρώσοι ύψωσαν τη σημαία τους

Οι πόλεις στα χέρια των Ρώσων χωρίς πόλεμο

Το εντυπωσιακό είναι πως την ίδια στιγμή οι διπλωματική πλευρά που ακολουθεί η Ρωσία είναι άλλη από αυτή που στην πραγματικότητα γίνεται. Μάλιστα η Μόσχα προχώρησε σε συμπαράταξη με το Πεκίνο, κάτι που θα έχει ιδιαίτερη σημασία στην προσπάθεια της Ρωσίας να αποτρέψει τη διπλωματική απομόνωση, με την οποία την έχει απειλήσει η Δύση. Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται τη στιγμή που, σύμφωνα με το BBC, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, όπου μετέχουν ΗΠΑ και Ρωσία, αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα Δευτέρα.

«Η Ρωσία δεν θέλει τον πόλεμο με την Ουκρανία. Είμαι πεπεισμένος ότι ουδείς στη Ρωσία θέλει τον πόλεμο. Είμαστε κατά της χρήσης μιας τέτοιου είδους ορολογίας όταν συζητούμε για τις σχέσεις με την Ουκρανία που είναι πολύ κοντά μας», δήλωσε ο Καρασίν χθες βράδυ σε εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rossia 1, ενώ παράλληλα ο Ρώσος αξιωματούχος επέκρινε τις χώρες της Δύσης που απείλησαν να αποκλείσουν τη Ρωσία από τη G8: «Θα υποστηρίζουμε όλες τις δυνάμεις του τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης των διμερών μας σχέσεων, πολλώ δε μάλλον όταν από τις σχέσεις αυτές εξαρτάται η σταθερότητα στην Ευρώπη.Οι πολιτικοί της Δύσης πρέπει να το κατανοήσουν αυτό», δήλωσε ο Καρασίν.

Όσον αφορά την απόφαση του ρωσικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή) να επιτρέψει στις ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν στην Ουκρανία «πιστεύουμε ότι η απόφαση αυτή θα επαναφέρει τη λογική σε πολλά πρόσωπα και θα δείξει τη σοβαρότητα των προθέσεων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας», υπογράμμισε. Η Βαλεντίνα Ματβιένκο, η πρόεδρος της ρωσικής Άνω Βουλής, επίσης απέρριψε την εκδοχή του πολέμου. «Δεν θα υπάρξει ποτέ πόλεμος μεταξύ μας. Είμαστε αδελφοί λαοί», τόνισε στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή.



Χτύπημα από «μέσα»

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Russia Today, αυτομόλησε ο αρχηγός του ουκρανικού στόλου Ντέντις Μπερεζόφσκι και δήλωσε πίστη στη φιλορωσική κυβέρνηση της Κριμαίας. Νωρίτερα είχε αυτομολήσει στους Ρώσους η ναυαρχίδα του ουκρανικού στόλου, η φρεγάτα Hetman Sahaidachny.











Πηγή....koolnews.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός