Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

1 Μαρτίου 2014

Μια χρήσιμη λίστα με εφαρμογές που πρέπει να εγκαταστήσετε μετά το Format.


 Format. Μια λέξη που άλλοι φοβούνται και μόνο στο άκουσμα της, άλλοι δεν ξέρουν καν τι σημαίνει και άλλοι την χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Σίγουρα σαν διαδικασία το Format δεν είναι και τόσο δύσκολο και περίπλοκο όσο πολλοί νομίζετε και αν ασχοληθεί κάνεις μαζί του, είναι θέμα λεπτών να το πραγματοποιήσει.



 


Κακά τα ψέματα όμως αυτό που είναι δύσκολο είναι η μετά-format περίοδος. Καθώς θα πρέπει να στήσετε από την αρχή όλο το σύστημα σας. Προγράμματα, ρυθμίσεις, δεδομένα και πολλά άλλα θα πρέπει να ρυθμιστούν και να ξεκινήσουν από το μηδέν. Βέβαια ένας εξωτερικός δίσκος, ή τα ξεχωριστά Partition στον σκληρό σας δίσκο, μπορούν να κάνουν πολύ πιο εύκολο το έργο σας.
Παρόλα αυτά παρακάτω θα σας παρουσιάσω μια λίστα από χρήσιμα προγράμματα που πρέπει να εγκατασταθούν στον υπολογιστή σας, μόλις τον κάνετε format. Φυσικά τα προγράμματα είναι όλα δωρεάν και αποτελούν καθαρά δική μου επιλογή.

Ας δούμε αναλυτικά την λίστα: 

Βήμα 1. Αρχικά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μόλις ανοίξετε τον υπολογιστή σας μετά το format, είναι να εγκαταστήσετε τους Drivers. Αυτό που σας συνιστώ είναι να κατεβάσετε τους drivers από το επίσημο site του κατασκευαστή για κάθε προϊόν. Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποια προγράμματα που θα σας βοηθήσουν σε αυτήν την διαδικασία.


Βήμα 2. Αφού έχετε ξεμπερδέψει με την εγκατάσταση των drivers, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση ενός Antivirus. Εγώ θα σας πρότεινα το Avira ως πρώτη επιλογή, ενώ μπορείτε να δείτε και κάποιες άλλες εναλλακτικές λύσεις. 

Βήμα 3. Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην εγκατάσταση ενός περιηγητή (browser), ο οποίος θα κάνει γρήγορη και εύκολη την περιήγηση σας στο διαδίκτυο. Ο browser που σας προτείνω λοιπόν είναι ο Google Chrome. Αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις είναι: 

Βήμα 4. Μετά τον browser, σειρά θα πάρει ένας καλός Media Player. Οι δύο που έχω ξεχωρίσει και τους θεωρώ πάνω κάτω ισάξιους, είναι ο VLC και ο BsPlayer. Πάντως εξίσου καλοί Media Players είναι και οι: 

Βήμα 5. Φυσικά προγράμματα αποσυμπίεσης αρχείων δεν θα πρέπει να λείπουν από κανέναν υπολογιστή. WinRAR και 7-zip είναι δύο πολύ σημαντικά και αποτελεσματικά προγράμματα. Ενώ μπορείτε να κατεβάσετε και τα
Βήμα 6. Σειρά παίρνει τώρα η σουίτα γραφείου που πρέπει να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Σίγουρα τα πιο γνωστά στους περισσότερους είναι τα Office της Microsoft, το γεγονός όμως πως δεν τα βρίσκουμε δωρεάν αποτελεί το σημαντικότερο "αγκάθι". Κανένα πρόβλημα όμως, καθώς δύο καταπληκτικά προγράμματα εξίσου αποτελεσματικά είναι το OpenOffice και το LibreOffice. Και τα δύο είναι εντελώς δωρεάν και ανοιχτού κώδικα.

Βήμα 7. Εργαλεία καθαρισμού συστήματος είναι πολύ σημαντικά και χρήσιμα για τον υπολογιστή μας. Βέβαια θα πρέπει να τα χρησιμοποιούμε σωστά και σε καθημερινή βάση για να κρατάμε τον υπολογιστή μας μακριά από κακόβουλα και άχρηστα αρχεία. Ένα από τα κορυφαία προγράμματα του είδους τους είναι το Ccleaner αλλά και το Revo Uninstaller, το οποίο είναι πολύ πολύτιμο και στην απεγκατάσταση προγραμμάτων. Εξίσου χρήσιμα προγράμματα είναι:

Βήμα 8. Η φωτογραφία είναι ένα πολύ δημοφιλές αντικείμενο ενασχόλησης πολλών ανθρώπων και φυσικά ένα καλό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας δεν θα μπορούσε να λείπει από τον υπολογιστή μας. Σίγουρα το κορυφαίο πρόγραμμα είναι το Photoshop, αλλά εξίσου αξιόπιστα είναι τόσο το Paint.net όσο και το Fotor. Επίσης σημαντικό πρόγραμμα αποτελεί και το πολύ γνωστό Picasa, με το οποίο μπορείτε να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας.
Βήμα 9. Σε αυτό το βήμα επέλεξα να αναφέρω τρία εργαλεία τα οποία σίγουρα θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Αρχικά το Keepass Safe για να απαλλαγείτε από δεκάδες κωδικούς που πρέπει να θυμάστε. Στην συνέχεια το Autoruns από την Microsoft για να ελέγχετε ποια προγράμματα τρέχουν αυτόματα κατά την εκκίνηση των Windows, αλλά και το Wise Memory Optimiser για την βελτιστοποίηση της μνήμης του υπολογιστή σας.


Βήμα 10. Για τέλος άφησα δύο εφαρμογές με τις οποίες μπορείτε να οργανώσετε αλλά και να διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα οικονομικά σας, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Ο λόγος για το Budget και το CashBook.




Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη η παραπάνω λίστα και να μην διστάσετε να ξεκινήσετε ένα Format.
                                                                                             Συντάκτης: Θάνος


 Πηγή....olafree.net           

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός