Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

11 Μαρτίου 2014

Tέλος στα προνόμια των πολύτεκνων για εισαγωγή στα ΑΕΙ ....!

 Αντίθετο με τις διατάξεις του Συντάγματος είναι το νομοθετικό πλαίσιο που παρέχει τη δυνατότητα σε παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ καθ΄ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, κρίνει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. 





 Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣΤΕ με τρεις αποφάσεις της (986 - 988/2014) έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4071/2012 και 3966/2011 που προβλέπουν ότι τα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών εισάγονται στα ΑΕΙ κατά παρέκκλιση του γενικού συστήματος εισαγωγής και καταλαμβάνουν θέσεις οι οποίες προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του μέλους πολύτεκνης οικογένειας.

Όπως επισημαίνουν οι Συμβουλοι, η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πρέπει να γίνεται με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά, δηλαδή βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων των υποψηφίων. Η ιδιότητα όμως του μέλους πολύτεκνης οικογένειας δεν συνδέεται με ικανότητες ή δεξιότητες του υποψηφίου, τονίζουν. 









 Πηγή...metrogreece.gr

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός