Δημοφιλείς αναρτήσεις
-
«Σαρώνουν και ανταριάζουν» την Έρημο της Αιγύπτου τα «δίλιτρα της Ελλάδος» που απογειώνονται κατά «ριπάς» ,εκτελώντας Ασκήσεις Αναχαίτ...
-
Την λένε Γουάφα Ντυφούρ αλλά το πραγματικό της όνομα είναι Γουάφα Μπιν Λάντεν. Γεννήθηκε στο Λος Αντζελες και δηλώνει τραγουδίστρια, τρα...
-
Από χθες η Τρίπολη στα λευκά. Το χιόνι καλό και είναι στους 10-15 πόντους και σήμερα το ίδιο είδανε άσπρ...
-
ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΥΈΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΒΡΆΔΙΑ ME ΕΠΏΝΥΜΟΥΣ ΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ..!
-
Είναι ο Ντορής, ο Ψαρής και η Ντόλ, τρία άλογα σε μια πολύ όμορφη και μεγάλη φάρμα.
-
Δείτε μερικά ακόμη παράξενα και ευφάνταστα gadgets που θα σας εντυπωσιάσουν με την πρωτοτυπία αλλά και -γιατί όχι- την χρηστικότητ...
-
Οι γυναίκες πρέπει να «βάλουν στεφάνι» ως τα 24, ο γάμος να έχει την έγκριση των οικογενειών και η γνωριμία να γίνει μέσω δικής τους κα...
-
Φωτογραφίες από τα «κρεμαστά» μοναστήρια του κόσμου, ανάμεσά τους και τα Μετέωρα Όταν θέλει κάποιος να προσευχηθεί βοηθά να βρει ένα μ...
Blog Archive
Γίνε αναγνώστης μας!
14 Ιουλίου 2014
5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για το καρπούζι – Τα εκπληκτικά οφέλη για την υγεία
8:37 μ.μ. | Αναρτήθηκε από
Giorgio |
Επεξεργασία ανάρτησης
Είναι το πιο καλοκαιρινό και αγαπημένο φρούτο της Ελλάδας αλλά και
του υπόλοιπου κόσμου. Μόλις το γευτείς, νιώθεις ότι το καλοκαίρι είναι
εδώ.
Το πιο σπουδαίο όμως με το καρπούζι, είναι τα οφέλη του για την υγεία, που συμβαδίζουν με την υπέροχη γεύση του. Έχει μόνο 46 θερμίδες ανά μερίδα (μικρή), ενώ μας δίνει το 20% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνης C και το 17% σε βιταμίνη Α.
Δεν τελειώνουμε όμως εδώ.
“Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς και σε κάλιο, που βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης”
Έχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ντομάτες. Σε μια μόνο μερίδα, το καρπούζι έχει 1,5 φορά περισσότερο λυκοπένιο από μια μεγάλη φρέσκια τομάτα, 6 χιλιοστογραμμάρια σε σύγκριση με 4 χιλιοστογραμμάρια, σύμφωνα με το USDA.
Το λυκοπένιο θεωρείται ότι ενεργεί ως ένα σούπερ αντιοξειδωτικό, σταματώντας τις ελεύθερες ρίζες και την καταστροφή των κυττάρων σας. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και σε διάφορους τύπους καρκίνου.
Tip: “Για να διατηρήσετε τα περισσότερα αντιοξειδωτικά σε αυτό το νόστιμο superfood, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε”
Ο χυμός μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους των μυών Ισπανική μελέτη της Agricultural and Food Chemistry, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού καρπουζιού μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτική μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Οι αθλητές που κατανάλωναν λίγο περισσότερο από 300 γραμμάρια, μία ώρα πριν από την άσκηση είχαν λιγότερους πόνους στους μύες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το καρπούζι περιέχει μια φυσική ουσία, την κιτρουλίνη, που είναι ήδη συνδεδεμένη με τη βελτίωση της λειτουργίας των αρτηριών καιτη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Είναι και φρούτο και λαχανικό Τα πάντα στο καρπούζι είναι βρώσιμα, αφού αυτός ο εκπληκτικός καρπός είναι και λαχανικό. Η καταγωγή του είναι από την οικογένεια Cucurbitaceae, στην οποία βρίσκουμε το αγγούρι και την κίτρινη κολοκύθα.
Είναι γεμάτο με τα καλά του νερού Το καρπούζι είναι 91,5% νερό.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ήπια αφυδάτωση, πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και κόπωση είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται με την κατανάλωση καρπουζιού. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα στη λειτουργεία των νεφρών, καθώς η συχνή διούρηση, αποβάλλει από τον οργανισμό τοξίνες, ακόμη και πέτρες που μπορεί να υπάρχουν στους νεφρούς.
Οι υπόλοιπες κρυμμένες βιταμίνες Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Β1, β-καροτένιο και μαγνήσιο.
Πηγή
http://www.4news.gr
Το πιο σπουδαίο όμως με το καρπούζι, είναι τα οφέλη του για την υγεία, που συμβαδίζουν με την υπέροχη γεύση του. Έχει μόνο 46 θερμίδες ανά μερίδα (μικρή), ενώ μας δίνει το 20% της ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνης C και το 17% σε βιταμίνη Α.
Δεν τελειώνουμε όμως εδώ.
“Το καρπούζι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες για την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, καθώς και σε κάλιο, που βοηθά στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης”
Έχει περισσότερο λυκοπένιο από τις ντομάτες. Σε μια μόνο μερίδα, το καρπούζι έχει 1,5 φορά περισσότερο λυκοπένιο από μια μεγάλη φρέσκια τομάτα, 6 χιλιοστογραμμάρια σε σύγκριση με 4 χιλιοστογραμμάρια, σύμφωνα με το USDA.
Το λυκοπένιο θεωρείται ότι ενεργεί ως ένα σούπερ αντιοξειδωτικό, σταματώντας τις ελεύθερες ρίζες και την καταστροφή των κυττάρων σας. Μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και σε διάφορους τύπους καρκίνου.
Tip: “Για να διατηρήσετε τα περισσότερα αντιοξειδωτικά σε αυτό το νόστιμο superfood, αφήστε το λίγο σε θερμοκρασία δωματίου πριν το κόψετε”
Ο χυμός μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους των μυών Ισπανική μελέτη της Agricultural and Food Chemistry, διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού καρπουζιού μπορεί να είναι αρκετά χαλαρωτική μετά από μια εξαντλητική προπόνηση. Οι αθλητές που κατανάλωναν λίγο περισσότερο από 300 γραμμάρια, μία ώρα πριν από την άσκηση είχαν λιγότερους πόνους στους μύες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το καρπούζι περιέχει μια φυσική ουσία, την κιτρουλίνη, που είναι ήδη συνδεδεμένη με τη βελτίωση της λειτουργίας των αρτηριών καιτη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Είναι και φρούτο και λαχανικό Τα πάντα στο καρπούζι είναι βρώσιμα, αφού αυτός ο εκπληκτικός καρπός είναι και λαχανικό. Η καταγωγή του είναι από την οικογένεια Cucurbitaceae, στην οποία βρίσκουμε το αγγούρι και την κίτρινη κολοκύθα.
Είναι γεμάτο με τα καλά του νερού Το καρπούζι είναι 91,5% νερό.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Nutrition διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με ήπια αφυδάτωση, πονοκεφάλους, δυσκολία συγκέντρωσης και κόπωση είδαν την υγεία τους να βελτιώνεται με την κατανάλωση καρπουζιού. Εντυπωσιακά είναι και τα αποτελέσματα στη λειτουργεία των νεφρών, καθώς η συχνή διούρηση, αποβάλλει από τον οργανισμό τοξίνες, ακόμη και πέτρες που μπορεί να υπάρχουν στους νεφρούς.
Οι υπόλοιπες κρυμμένες βιταμίνες Στα παραπάνω πρέπει να προστεθεί ότι το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Β6, Β1, β-καροτένιο και μαγνήσιο.
Πηγή
http://www.4news.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
adsense
Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου