Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Ιουνίου 2016

ΙQ ραδικιού! Οι άπιστοι άνδρες έχουν χαμηλή νοημοσύνη.

 
Μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα καταλήγει στο γεγονός, ότι ένας άπιστος άντρας έχει χαμηλό IQ. Αντίθετα, οι πιστοί άνδρες έχουν υψηλότερα επίπεδα νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες υπέβαλλαν έναν αριθμό ανδρών σε τεστ νοημοσύνης και ψυχολογικά τεστ και το πόρισμα της έρευνας έχει ως εξής : οι άπιστοι άνδρες έχουν IQ μετά βίας 98, ενώ οι πιστοί έχουν δείκτη νοημοσύνης πάνω από 105.




Γιατί, όμως συμβαίνει αυτό; Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι άντρες, ως πολυγαμικά όντα, όταν επιβάλλουν στους εαυτούς τους την μονογαμία, δείχνει πως είναι εξυπνότεροι, μιας και έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν τις ορμές τους, αλλά και να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Είναι, άραγε, αλήθεια όλα αυτά;
Ποτέ μου δεν κατάλαβα, τι θα πει η φράση “ο άντρας είναι πολυγαμικό ον” . Όχι, πως δεν καταλαβαίνω τη σημασία της πρότασης, αλλά το νόημαι και η ουσία της μου φαίνονται παράλογα και δήθεν! Η πρόταση αυτή στηρίζεται σε επιστημονικά πορίσματα και κοινωνικά status, με τον δεύτερο παράγοντα να είναι επικρατέστερος. Γιατί, όμως, η γυναίκα δεν είναι πολυγαμικό ον; Γιατί, μας φρικάρει μια άπιστη γυναίκα, ενώ ένας άπιστος άντρας δεν μας σοκάρει; Και επίσης, γιατί όταν ένα ζευγάρι είναι σε μια καφετέρια ο άντρας κοιτάει όποια γυναίκα περνάει από μπροστά του, ενώ η γυναίκα δεν γυρίζει ποτέ;
Δεν θα μπορούσαμε να λύσουμε επιστημονικά το θέμα, ως μη ώντας επιστήμονες. Μπρούμε όμως, να το εξετάσουμε κοινωνικά. Παρόλους τους αγώνες που έχουν γίνει για την ισότητα των δύο φύλων, οι άνδρες κοινωνικά θεωρούνται ανώτεροι. Ακόμη και τώρα σε ορισμένα χωριά, οι μπαμπάδες κοκορεύονται πως “έχουν ένα παιδί και ένα κορίτσι” ! Τα αγόρια είναι σχεδόν πάντα τα πιο χαϊδεμένα, τους επιτρέπουν πράγματα τα οποία δεν επιτρέπουν στα κορίτσια, δεν είναι κακό αν δεν βγάλουν καλούς βαθμούς, αν δεν περάσουν στο πανεπιστήμιο, αν είναι άνεργοι για τρία χρόνια, αν αργήσουν να παντρευτούν… γιατί πολύ απλά “δεν πειράζει, μωρέ, αγόρια είναι!”.
Όταν ένας άντρας, έρχεται στον κόσμο πρέπει να μάθει να τιμάει το φύλο του και τα παντελόνια που φοράει και πρέπει να μάθει να κάνει όλα αυτά που τον καθιστούν άξιο άντρα. Για κάποιους το να είσαι άντρας σωστός σημαίνει το να έχεις πάει με πολλές γυναίκες, για άλλους το να μπορείς να πλακώσεις κάποιον στο ξύλο, για μερικούς το να μην κλαις και επίσης για κάποιους άλλους το να βγαίνεις κάθε βράδυ, να μεθάς με τους κολλητούς σου και να μη δίνεις λογαριασμό σε κανένα… Τελικά, όμως, πότε ένας άντρας είναι άντρας αληθινός; Και η απιστία είναι στοιχείο ανδρισμού ή το αντίθετο της εντιμότητας;
Αν κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, αν ξεφυλλίσουμε παλιά βιβλία ή αν βρούμε σκονισμένους δίσκους στα ράφια μας, θα ανακαλύψουμε ότι η φράση που μένει ίδια με την πάροδο του χρόνου είναι ότι “ο άντρας ο σωστός πρέπει πάντα να κρατάει το λόγο του”. Όταν ένας άντρας είναι με μια γυναίκα, είτε ως απλός σύντροφος, είτε ως σύζυγος, αυτόματα της δίνει το λόγο του ότι είναι μ΄αυτήν και μόνο. Δεν είναι ανάγη να το πει, δεν είμαστε μικρά παιδιά για να λέμε το αυτονόητο! Όταν ένας άντρας απατήσει αθετεί το λόγο που έχει δώσει. Τον αθετεί, ο ίδιος στον εαυτό του. Και έστω και αν η απιστία του δεν μαθευτεί ποτέ, δεν αναιρεί το ότι πάτησε το λόγο του. Γιατί, αν κλέψουμε μια τράπεζα, έστω και αν δεν μας πιάσουν, δεν παύουμε να είμαστε κλέφτες!
Παρόλα αυτά, οι άπιστοι άνδρες θεωρούν εξυπνάδα το γεγονός, ότι μπορούν να απατούν και κανείς να μην τους πάρει χαμπάρι. Αυτό δεν είναι εξυπνάδα, είναι κουτοπονηριά. Γιατί, πολύ απλά, ένας έξυπνος άνθρωπος ξέρει τι θέλει, ξέρει πως θα το αποκτήσει και ξέρει, επίσης, να διαχωρίζει ανθρώπους και καταστάσεις. Βέβαια, η εξυπνάδα δεν είναι εφάμιλλη του σεβασμού, είναι, όμως, στοιχείο που τον εμπεριέχει.
Ένας άντρας που απατά θεωρεί τον εαυτό του μάγκα. Ένας πραγματικός μάγκας, πάντως, δεν κρύβεται ποτέ πίσω από το δάχτυλό του και έχει το θάρρος να πει τί κάνει και κυρίως γιατί το κάνει. Εδώ, όμως, έρχεται η πονοψυχία του άπιστου “μάγκα” άντρα : «Δεν μπορώ να πω στην γυναίκα μου, ότι την απατώ, γιατί θα την στεναχωρήσω” . Ένας αληθινός μάγκας δεν κάνει ποτέ πράγματα, που θα προσβάλλουν ή θα στεναχωρήσουν κάποιον, έστω και αν δεν τα μάθει ποτέ. Δεν ελήσεται ανάμεσα στο ψέμα και την κοροϊδία και δεν υποκρίνεται ποτέ!
Συνεπώς, ένας πιστός άνδρας πρώτ ‘ απ’ όλα κρατάει το λόγο του απέναντι στην σύντροφό του. Και κυρίως, απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό. Το ξέρει, ότι μπορεί να απατήσει, αλλά ακριβώς επειδή είναι εξυπνότερος μπορεί να συγκρατήσει τις ορμές και τις σκέψεις του. Είναι πιο έξυπνος, επειδή μπορεί να εμμένει στις αποφάσεις και τις επιλογές του.
Πέρα, όμως, από την εξυπνάδα ο πιστός άνδρας ξέρει να σέβεται. Όχι μόνο τη σύντροφό του, αλλά γενικότερα. Γιατί, θα πρέπει να σκεφτούμε, πως η απιστία είναι αδυναμία και αστάθεια σε αποφάσεις και απόψεις και συνεπώς, η αδυναμία, η αστάθεια και ο μη σεβασμός, σε ορισμένες περιπτώσεις ανθρώπων να αφορά όλο το φάσμα του χαρακτήρα τους.
Σίγουρα, θα πρέπει να προσθέσουμε, ότι ένας πιστός άνδρας είναι πιο δυναμική προσωπικότητα, μιας και έχει την ικανότητα να ξεφύγει από τα κοινωνικά status, που θέλουν τον άντρα πολυγαμικό ον. Είναι δυναμικός γιατί ξέρει τι θέλει, ξέρει ποια σύντροφο θέλει να έχει κοντά του και γιατί. Και αν καταλήξει στο ότι έχει κάνει λάθος επιλογή, φροντίζει πρώτα να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του μαζί της και έπειτα, να προχωρήσει στη επόμενη.
Επομένως, καταλήγουμε στο ότι, μπορεί όντως η απιστία να είναι στοιχείο της αντρικής φύσης, αλλά είναι στο χέρι του κάθε άνδρα αν θα την επιλέξει ή όχι. Και αν ένας άπιστος άντρας θεωρεί, ότι προσβάλλεται, όταν θεωρείται μη αληθινός άντρας, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτεί ποιοι είναι οι αληθινοί άνδρες και να ξεχάσει τι του έμαθε ο μπαμπάς του και οι φίλοι του… Και φυσικά, κύριοι, είτε είστε πιστοί, είτε άπιστοι, δεν θα πρέπει ποτέ να υποτιμάτε τη γυναικεία φύση και ιδιαίτερα, το γυναικείο ένστικτο, το οποίο είναι πάντα αλάνθαστο!

Μαρία Ρίζου

Πηγή...www.fave.gr


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το γυναικειο ενστικτο μπορει να ειναι αλανθαστο μονο ομως οταν σκεφτεστε ψυχραιμα γιατι οταν σας πιανουν οι ανασφαλειες σας παει και το ενστικτο και μαζι με αυτο πανε και τα νευρα μας γιατι τα ξερετε ολα.
Τι γινεται στην περιπτωση που δεν σας απαταμε?γιατι συνεχισετε να μας ψηνετε το ψαρι στα χειλη? για να ομολογησουμε κατι που δεν καναμε ντε και καλα? Η για να δικαιωσουμε την επιλογη σας που μας απατησετε και ετσι να νιωσετε καλυτερα?

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός