Δημοφιλείς αναρτήσεις

Banner

Blog Archive

Γίνε αναγνώστης μας!

9 Ιουνίου 2016

Τα σπουδαιότερα αποσπάσματα του Steve Jobs...!

Ο Στήβεν Πωλ Τζομπς ήταν μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στον χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar.
Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία. Ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα ...
του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.



«Έφυγε» τον Οκτώβριο του 2011, έχοντας χωρέσει έναν υπολογιστή μέσα σε ένα κινητό τηλέφωνο και το τηλέφωνο σε 120 εκατομμύρια τσέπες.

Ορίστε μερικά από τα σπουδαιότερα αποσπάσματα του.

“Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, γι’ αυτό μην τον σπαταλάς ζώντας την ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεσαι από δόγματα – με το να ζεις με τα αποτελέσματα της σκέψης των άλλων ανθρώπων. Μην αφήνεις τον θόρυβο της άποψης των άλλων να καταπνίξουν την εσωτερική σου φωνή. Και το πιο σημαντικό, έχε το θάρρος να ακολουθήσεις την καρδιά και την διαίσθηση σου. Κατά κάποιο τρόπο, ξέρουν ήδη τι πραγματικά θέλουν να γίνουν. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.”


“Η ποιότητα είναι πιο σημαντική από την ποσότητα. Μια νίκη είναι πολύ καλύτερη από δυο ισοπαλίες.”


“Είναι πολύ δύσκολο να σχεδιάζεις προϊόντα με το να επικεντρώνεσαι σε συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων. Πολλές φορές, οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν μέχρι την στιγμή που θα τους το δείξεις.”


“Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους, είναι η επιμονή.”


“Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο το πώς μοιάζει και αισθάνεται κάτι. Σχεδιασμός είναι και το πώς λειτουργεί.”


“Θα αντάλλαζα όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη.”


“Μερικές φορές η ζωή θα σε χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τούβλο. Μην χάνεις την πίστη σου.”


“Γιατί να καταταγείς στο ναυτικό, όταν μπορείς να γίνεις πειρατής;”


“Πάντα τζογάρουμε με το όραμα μας. Και προτιμάμε να κάνουμε αυτό, παρά να φτιάχνουμε παρόμοια προϊόντα. Αφήνουμε τις άλλες εταιρείες να το κάνουν αυτό.”


“Ο μόνος τρόπος για να κάνεις καταπληκτική δουλειά, είναι να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν δεν το έχεις βρει ακόμη, συνέχισε να ψάχνεις. Μην επαναπαύεσαι.”


“Το να είμαι ο πλουσιότερος άνθρωπος στο νεκροταφείο δεν έχει σημασία για εμένα. Το να πηγαίνω για ύπνο το βράδυ λέγοντας ότι κάναμε κάτι θαυμάσιο, αυτό είναι που έχει σημασία για μένα.”


“Δεν μπορείς απλά να ρωτάς τους πελάτες σου τι είναι αυτό που θέλουν και να προσπαθείς να τους το δώσεις. Μέχρι την στιγμή που θα το έχεις φτιάξει, αυτοί θα θέλουν κάτι καινούργιο.”


“Η καινοτομία είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν ηγέτη από έναν οπαδό.”


“Μερικές φορές, όταν καινοτομείς, κάνεις λάθη. Είναι καλύτερο να τα αποδεχθείς γρήγορα και να προχωρήσεις στην βελτίωση άλλων καινοτομιών.”


“Άξιζα πάνω από 1.000.000 $ όταν ήμουν 23 χρονών, πάνω από 10.000.000 $ όταν ήμουν 24 και πάνω από 100.000.000 $ όταν ήμουν 25, αλλά δεν είχε σημασία για μένα, γιατί ποτέ δεν το έκανα για τα χρήματα.”


«Η δημιουργικότητα, είναι απλά το να συνδέεις πράγματα. ‘Όταν ρωτάς κάποιους δημιουργικούς ανθρώπους πως έκαναν κάτι, νιώθουν λίγο ένοχοι επειδή δεν το έκαναν πραγματικά, απλά είδαν κάτι. Απλά ήταν προφανές για αυτούς μετά από λίγο. Αυτό επειδή ήταν σε θέση να συνδέσουν εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Και ο λόγος που μπορούσαν να το κάνουν αυτό, ήταν επειδή είχαν περισσότερες εμπειρίες ή σκέφτηκαν περισσότερο τις εμπειρίες τους από τους άλλους ανθρώπους.”


“Όταν είσαι νέος, κοιτάς την τηλεόραση και σκέφτεσαι, υπάρχει μια συνομωσία. Τα δίκτυα έχουν συνωμοτήσει για να μας κάνουν χαζούς. Αλλά όταν μεγαλώνεις λίγο, συνειδητοποιείς ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Τα δίκτυα είναι επιχειρήσεις, που δίνουν στους ανθρώπους ακριβώς αυτό που θέλουν. Αυτή είναι ακόμη πιο καταθλιπτική σκέψη.”


“Κανείς δεν θέλει να πεθάνει. Ακόμη και οι άνθρωποι που θέλουν να πάνε στον παράδεισο, δεν θέλουν να πεθάνουν για να πάνε εκεί. Και όμως, ο θάνατος είναι ο προορισμός που όλοι μοιραζόμαστε. Κανείς δεν έχει αποδράσει ποτέ και έτσι πρέπει να είναι, γιατί ο θάνατος είναι η καλύτερη εφεύρεση της ζωής. Είναι ο παράγοντας αλλαγής της ζωής. Καθαρίζει τα παλιά για να κάνει χώρο για τα καινούργια.”


“Το να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι θα πεθάνω σύντομα, είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο που έχω βρει για να με βοηθάει να παίρνω τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή μου.”


Για το LSD: “Ένα από τα δυο ή τρία πιο σημαντικά πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου.”


Το βρήκα εδώ : www.dailyarticle.gr
Δημοσιεύτηκε 7th November 2011 από τον χρήστη Ioannis Kardamis

0 σχόλια:

Moιραστείτε αυτό το blog με τους φίλους σας:

Τυχαίες αναρτήσεις

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

adsense

Θέλεις να γράψεις άρθρο στο CLIKare ?

Συνολικές προβολές σελίδας

Πρoσθεσε το banner μας !!!

Κάνε copy-paste τον παρακάτω κωδικό !!!
< a href="http://clikare.blogspot.com/" target="_blank"> < img width="170" height="150" border="0" src="http://i.imgur.com/nBl3XGT.jpg?1?1254" /></a>

ΖΩΔΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΝΕ:

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ TV

ask2use

Καιρός